Cila yüzeyi dış etkenlere karşı korumak ve yüzeye dekoratif görüntü kazandırmak amacıyla fiziksel kuvvet ve çeşitli kimyasallar kullanarak zemini kaplayan kimyasaldır.
Temizlik endüstrisinde en yaygın şekilde kullanılan iki çeşit cila maddesi vardır birisi POLİMER CİLA diğeri ise KRİSTALİZE CİLA’ dır. Bu iki cila uygulamasının da birbiriyle kıyaslandığında birbirine karşı üstün özellikleri vardır. Şimdi bu konu hakkında biraz daha geniş bir bilgiye yer vereceğiz.
POLİMERİZE MERMER CİLASI UYGULAMASI
Polimer Cila: Polimer-yayıcı akrilik asit, akrilik ester ve styreneden oluşur. Genelde mermer, karo, traverten ve mozaik vs. yüzeylere paspasla veya bezle sürülmek suretiyle uygulama yapılır. Cilanın rengini veren polimer maddesi beyaz olduğu için halk arasında bu cilaya süt cila veya sürülerek yapıldığı için sürme cilada denilir.
Mermere Polimer Cila Nasıl Yapılır ?
Polimer cila yapılmadan evvel yüzeyin tam manasıyla temizlendiğinden ve kurutulduğundan emin olunuz. Polimer cila atılacak yüzeyde uzun süre insan trafiği olmayacağından cila uygulamasına başlamadan evvel önleminizi alıp cila atılacak yüzeye uyarı levhasıyla veya güvenlik şeridi kullanarak içeri girilmesini engelleyiniz. Ve eskiden cila atılmış bir yüzeyse mutlaka eski cilayı kir ve cila sökücü kimyasal yardımıyla zeminden sökünüz. Aksi halde olumlu netice alamazsınız.
Cila atmaya başlamadan evvel polimer cila uygulamasında kullanacağınız tüm ekipmanların eksiksiz yanınızda bulunduğundan emin olun. Cilalama işlemi sırasında cilalanacak yüzeyden uzaklaşmanız cilanın sağlamlığı açısından olumsuz olabilir.